Innovation - is a historically irrevocable change in the method of production of things.
J. Schumpeter


M.I. Tugan-Baranovsky

J.A. Schumpeter

N.D. Kondratiev

Gallery of prominent scientists

UA RU EN

Обращаем внимание на инновацию, созданную на данном сайте. Внизу главной страницы расположены графики,  которые в on line демонстрируют изменения цен на мировых рынках золота  и нефти, а также экономический календарь публикации в Интернете важных мировых экономических индексов 

 
Grants and competitions

Конкурс FP6-2005-Food-4-C "Якість та безпека продуктів харчування"


Шановні колеги,
Ознайомтеся, будь ласка, з пропозицією Латвійських колег, щодо написання та
участі у конкурсі проектів  з тематичного напрямку "Якість та безпека
продуктів харчування", конкурс FP6-2005-Food-4-C.  Координатор проекту
"Латвійський Університет сільського господарства". Задачею проекту є обмін
досвідом з питань вирощування та виробництва екологічночистих та
високопоживних продуктів харчування. Пропозицію, поцілену на проведення
міжнародної конференції та тренінгових семінарів  планується подавати в
рамках "Дій Спеціальної Підтримки" (SSA).
В додатках короткий опис пропозиції.
За більш детальною інформацією звертайтеся будь-ласка до:
 Dr. Dace Tirzite,  Latvian National Contact Point for 6th Framework
programme
 e-mail: tirzite@latnet.lv
 Skunu str. 4, Riga LV-1050, Latvia
 phone, fax: + 371-7229727

Бажаємо Вам успіхів!

З повагою,

Olena Koval

National Information Center for Ukraine-EC S&T cooperation
FP6 National Information Point of Ukraine
Room#801, 180 Gorkiy street, Kyiv, 03680, Ukraine
tel/fax: 380+44 529-03-32
e-mail:post@fp6-nip.kiev.ua
http://www.fp6-nip.kiev.ua/
_____________________________________________________________


Development of production of eco-efficient food

 Abstract

 The EU faces the challenge of providing high quality, eco-efficient food produced in sustainable, environmentally friendly way and targeted to specific consumer groups. Proposed SSA proposal aims to share knowledge between stakeholders in EU and INCO countries about growing and production of nutrient use efficient food. International conference “Production of eco-efficient foods” held in Latvia University of Agriculture will be the important activity in this field. The objectives of project are
-) to link together researchers, growers, producers and consumers interested in  the development of food with improved composition to share the best practise,
-) to provide strong partnership with INCO countries to create the network of all stakeholders involved in the research and production of food containing bioactive substances beneficial for health,
-) to implement the outcome of wide range of 6th Framework programme funded research projects on sustainable, environmentally friendly production of novel healthy food.
Topics of conference will be addressed to crop production, horticulture crops and animal origin food. The special emphasis will be given to the bio-economic aspects and impact of food on health. Conference will identify the topics essential for further research on eco-efficient food. During the conference practical workshop on next Framework Programme issues will take place as satellite event.
ECO-FOOD will promote and facilitate the exploitation of European advances in research and technologies for the sustainable production of higher quality food and thus improve Europeans’ health and well being.

 

Contact person:

Dace Tirzite
Latvian National Contact Point for 6th Framework Programme,
Skunu str.4, Riga, Latvia LV-1050
e-mail: tirzite@latnet.lv
tel.,fax: +371-7229727

 


 

Posted on the website: 2006-01-12